• Ciuchy stylizowane na ludowe

    5 lat ago
    Folkowymi nazywamy w dzisiejszych czasach ubrania szyte tak jak tradycyjne, ale posiadające odrobinę nowoczesności. Przykładem ciuchów folkowych mogą być spódnice w kolorowe wzory z na przykład, wystrzępionym dołem. Bardzo modne okazuje się być również dodawanie kolorowych, wiejskich obszyć prostym ubiorom dla panów, które nabierają wtedy wspaniałego stylu. Co wpływa na to, że wiejskie wzory…
  • Zdrowie to najcenniejszy skarb.

    5 lat ago
    Przyszło nam żyć w czasach, w których niczego nie możemy być pewni. zjadana przez nas zywność ma coraz mniej wspólnego ze świeżymi, oraz naturalnymi produktami. Leki, które zażywamy często poprostu nie działają. srodki czyszczące uczulają wiele osób. więc czy jest jakis sposób by móc zachowac zdrowie w dzisiejszych nieprzewidywalnych czasach. Zanieczyszczenie powietrza, a także…
  • Dieta 1200 kcal

    5 lat ago
    Juz dieta tej nazwy wskazuje, że dostarcza ona 1200 kcal, a więc poniżej dziennego zapotrzebowania). Sekretem tej diety jest spozywanie bardzo niedużych porcji przez pięć razy w ciągu dnia, co trzy godziny o tej samej porze, co pozwola na oszukanie głodu.Jedzenie zawiera odpowiednia ilość białka, które jest pełnowartościowe i minerałów.Picie nieograniczonej ilości wody mineralnej…
Styczeń 2019
P W Ś C P S N
« Gru    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Dieta anty-cukrzycowa

Dieta anty-cukrzycowa powinna być możliwie jak najbardziej zblizona do żywienia człowieka zdrowego.Jej modyfikacja polega przede wszystkim na ograniczeniu łatwo przyswajalnych węglowodanów (indeks glikemiczny), w tym przede wszystkim słodyczy i przetworów zawierających znaczny dodatek cukru. Należy ograniczyć w tej diecie również tłuszcze w porównaniu do żywienia człowieka zdrowego. Bardzo wzna jest tu ilość, oraz jakość spożywanychspożywanych potraw oraz rozłożenie ich na okres całego dnia. W szczególności dotyczy to węglowodanów. ?Osoby, które są chore na cukrzyce maja zabronione spożywanie duzych ilości pokarmów, ani za długo przebywać na czczo. Posiłki codziennie powinny być jednakowe a także powinny być one spożywane w jednakowych porach. Produkty zalecane w diecie:Pieczywo powinno tu sywtępować w postaci chleba razowego,2 % mleko, mleko w proszku odtłuszczone, ser biały twarogowy (chudy), Mięso, drób, ryby – nie tłuste,Wędliny tylko chude: kiełbasa szynkowa wołowa lub wieprzowa, szynka, polędwica,Masło w ograniczonej ilości,Cukier w bardzo ograniczonej ilości lub całkowita eliminacja,Olej rzepakowy, sojowy, słonecznikowy, oliwa, masła roślinne, wysokogatunkowa margaryna, majonez domowy.

Comments are closed.