• Hurtownia alkoholu w Polsce

    2 lata ago
    Alkohol jest niezdrowy i niezdrowo jest go pić, niektórzy twierdzą, że niezdrowy jest gdy pije się go duże ilości i gdy pije się alkohol złego rodzaju i gatunku. Hurtownia alkoholi istnieje po to, by sklepy mogły zaopatrywać się w alkohol, na ogół sprzedają się tam gatunki dobrych alkoholi, takich na przykład jak wszelkiego rodzaju…
  • Dieta 1200 kcal

    5 lat ago
    Juz dieta tej nazwy wskazuje, że dostarcza ona 1200 kcal, a więc poniżej dziennego zapotrzebowania). Sekretem tej diety jest spozywanie bardzo niedużych porcji przez pięć razy w ciągu dnia, co trzy godziny o tej samej porze, co pozwola na oszukanie głodu.Jedzenie zawiera odpowiednia ilość białka, które jest pełnowartościowe i minerałów.Picie nieograniczonej ilości wody mineralnej…
  • dieta według Gersona

    5 lat ago
    Max Gerson (1881-1959) był lekarzem, który bardzo cierpiał na migrenę.Opracował on empiryczną dietę, na która pomysł znalazł w artykule we Włoszech przy której nie miał więcej napadów. Leczył nią swoich pacjentów z migreną. Jeden pacjent nawet wyzdrowiał z gruźlicy. Po tym nastąpili dalsi pacjenci z tą chorobą. Doszło to do prof. Sauerbrucha pierwszy z…
Luty 2019
P W Ś C P S N
« Gru    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

DIETA DLA OSÓB PO RESEKCJI

Odpow3iednia dieta jest to bardzo istotny element terapii.Celem diety jest:Dostarczenie odpowiedniej ilości składników pokarmowych, witamin i minerałów potrzebnych do uzupełnienia niedoborów pokarmowych spowodowanych długotrwałym procesem chorobowym oraz do budowy i odbudowy komórek i tkanek ustrojowych po przebytym zabieguMinimalizm w działaniach tresci pokarmowej na jelita jest bezpośrednio po zabiegu.znormalizowanie ilości i konsystencji stolców dzięki odpowiedniej modyfikacji sposobu odżywiania.Dieta uzależniona jest długości okresu pooperacyjnego.W pierwszej fazie zabiegu i to jeszcze w czasie pobytu pacjenta w szpitalu stosuje się dietę płynną bezresztkową a następnie niskoresztkową.wraz z dobra tolerancja takiego zywienia przechodzi się na dietę o normalnej konsystencji.Dieta taka powinna być lekko strawna, oraz wysoko energetyczna, wysokobiałkowa, z ograniczeniem tłuszczu, cukrów rafinowanych, włókien kolagenowych i błonnika w postaci surowej. Kiedy poprawia się stan zdrowia liczby stolców, stopniowo zwiększa się ilość błonnika w diecie. Wspiera siętakze motorykę jelit, oraz z nadmiernym wzrostem bakterii w jelicie.

Comments are closed.